Cursus Spaans in Spanje met culturele Activiteiten en Excursies, Culturele Activiteiten & Excursies in Spanje

Culturele Activiteiten Excursies en Spaans Cursus voor Studenten in Malaga

Spaanse Cursussen voor Studenten en Volwassenen SPAANS LEREN IN MALAGA -SPANJE LANGE TERMIJN SPAANSE CURSUSSEN IN SPANJE SPAANS LEREN IN MALAGA -SPANJE Spaans leren voor jongeren - Spaans voor tieners Schoolgroepen Spaanse Cursussen voor Volwassenen en Senioren 50+ SPAANS LEREN IN MALAGA -SPANJE

Naast de Spaanse taalcursussen organizeren we verschillende activiteiten en excursies voor studenten.

Spaanse cursussen voor jongere volwassenen in Malaga – Taalreizen Spaans voor volwassenen

Tijdens uw Spaanse cursus bij Alhambra Instituto leert u de Spaanse taal niet alleen in de schoolbanken, maar ook daarbuiten tijdens de activiteiten en excursies die wij aanbieden. Het biedt u een plezierig, interessant en dynamisch vrijetijdsprogramma aan. De activiteiten en excursies zijn gebaseerd op de culturele aspecten van Spanje waarbij het leggen van sociaal contact met zowel uw medestudenten als de lokale bevolking centraal staat.

Naast een tal van activiteiten vindt er elke week een excursie plaats naar één van de grote steden in Andalusië. Deze steden worden op zaterdag bezocht met een groep van studenten van verschillende taalscholen in Malaga. De meeste excursies duren de gehele dag.

Tevens zijn de activiteiten en excursies niet alleen met onze taalschool, maar gecombineerd met andere taalscholen in Malaga om nog meer internationale studenten te leren kennen en uw Spaans te oefenen. De Spaanse lessen worden nog effectiever, omdat u alle aspecten die u leert tijdens de les in de praktijk kunt toepassen. Dit om u een onvergetelijke tijd in deze zonnige stad te laten beleven.

Wij bieden u een vrije tijdsprogramma aan die leuk en interessant is. Dit onder andere ook om de Spaanse cultuur en hun manier van leven beter te begrijpen en erover te leren. Al deze ervaringen naast de lessen zorgen ervoor dat u een onvergetelijke ervaring zult hebben bij ons in Malaga, zonder twijfel!

Activiteiten georganiseerd door de school

activities & excursions for students learning spanish in malaga, spainMalaga Stadrondleiding: Tijdens de Spaanse taalcursus bezoekt u het oude gedeelte en het historisch centrum van Malaga. De stad ligt aan de zuidkust van Spanje, is een echte Spaanse stad en geen bestemming voor massatoerisme. Andalusië is een fascinerend deel van Spanje overspoeld met invloeden uit de Moorse tijd. De provincie staat bekend om de rust, simpele en vooral relaxte levensstijl en vriendelijke bevolking. Het klimaat is uitstekend, vrijwel het hele jaar zonnig met een koele zomerbries gedurende de warme zomermaanden.
Learn Spanish in Spain with activities & excursions for studentsEen bezoek aan de Centrale Markt in Malaga: Een fantastische plek om naartoe te gaan om je woordenschat uit te breiden. Het is een bezoekje waard voor iedere student die Spaans studeert. De hoofdingang van de markt heeft een overweldigende deur die beschrijft wat de stad te bieden heeft. Op de markt zie je tonnen vol met vis, beeldschone bloemen, fruit, groenten en zeedieren. Ook zullen we stoppen voor een bezoek aan één van de oudste bars of ‘Bodega’ van Malaga: ‘Casa El Guardia’.
learn spanish in spain with activities & excursions for studentsKaraoke: Niet alleen Japanners genieten van de kracht van karaoke. Ook de Spanjaarden houden van het meezingen met Madonna, Rihanna, Enrique Iglesias en vele anderen. Daarom bezoekt de school ook met de studenten de karaokebar om even lekker te kunnen meezingen op Engelse én Spaanse nummers.
Churros met Chocola: De studenten bezoeken, in gezelschap van een leraar van de school, een speciaal café. De typische lekkernij “Churros met Chocola”  is een aangename traktatie gedurende de koude wintermaanden. Churros zijn gemaakt van een soort cake, vergelijkbaar met een donut maar da lang en dun, besprenkeld met suiker. In de ‘cafetaria’ bedienen ze dikke, romige, warme chocolade om je Churros in te dopen. Heerlijk! In de zomermaanden wordt er vaker beachvolleybal georganiseerd door de school. Het is erg populair op de stranden van Malaga en een leuke activiteit om te ondernemen tijdens de cursus.
Cultureel en Historisch bezoek aan het stadscentrum: In de stad valt veel te zien en te ondernemen, verschillend van de oude cultuur tot een bezoek aan de heerlijke uitgaansgelegenheden. Het “Alcazaba”, een voormalig Moors fort, is het best bewaarde Alcazaba van Spanje. Onder het fort ligt een ruïne van een Romeins theater en een archeologisch museum. Boven het Alcazaba ligt “Castillo de Gibralto”, het kasteel van Malaga. De restanten van het kasteel bieden u een prachtig uitzicht over de stad en de haven. Daarbij is de “La Manquita”, de kathedraal in Malaga, te vinden in het stadscentrum. Het heeft maar liefst 2 ½ eeuw geduurd voordat de kathedraal af was, met het resultaat dat de kathedraal verschillende stijlen heeft maar er prachtig uitziet. Al deze bezienswaardigheden worden bezocht met de school.
Paella Kookles: Ontdek de geheimen van het meest erkende Spaanse gerecht, de ‘Paella’. Deze cursus geeft de studenten de kans om een typische Spaanse maaltijd te bereiden en daarna het natuurlijk zelf proeven. Het idee achter deze les is niet alleen het leren koken van Paella, maar ook het bieden van plezier en vermaak en een aangename sfeer met andere studenten en leraren creëren. Je moet de woordenschat en het recept in de juiste volgorde leren zodat u het gerecht wanneer u thuiskomt kunt maken.
Wandeling door de Bergen: Van tijd tot tijd organiseert Alhambra Instituto excursies naar de bergen (hangt af van het studentaantal). Het is een gave excursie waarbij u kan genieten van een fantastisch uitzicht over Malaga. Op heldere dagen kan u zelfs het noorden van Afrika zien!
Malaga Tapas Wandeling: De tapas die je in Malaga kunt eten hebben invloeden vanuit alle delen in Spanje maar voornamelijk uit Andalusië. Gedurende de‘Malaga Tapas Wandeling’ nemen wij u mee door de stad om u de beste specialiteiten te laten proeven, zoals ‘pescaíto frito’, de beste ham en de zoete wijnen uit Malaga. Ook maakt u kennis met culinaire tradities vanuit de regio Malaga.
Beachvolleybal in Malaga: vaak (gedurende de zomermaanden drie keer per week) organiseert de school beachvolleybal. Beachvolleybal is erg populair in de regio en erg leuk om te doen na een dag leren. Ook kun je aan het strand van Malaga surfen en andere sporten beoefenen.
Leer de Spaanse Flamenco Dans (Sevillana): Voor studenten die geïnteresseerd zijn in het leren van de Flamenco dans worden in de middagen cursussen georganiseerd. Er worden cursussen zowel in groepen of individueel aangeboden. Bekijk hier een video van de Flamenco lessen. De “Sevillana” is geen overdreven energieke dans vergeleken met bijvoorbeeld de Salsa of de Flamenco. Het is een perfecte dans voor mensen die de voorkeur hebben voor het meer ontspannen bewegen. U kunt de dans ook kiezen als aanvulling op een meer krachtige dans voor een goede balans. Laat u hierdoor niet in de maling nemen want ook bij de Sevilliana moet u hard werken om alle stappen onder de knie te krijgen en de stappen hebben ieder hun eigenaardigheden. Als u geïnteresseerd bent in het leren van de Spaanse taal in combinatie met de Flamenco, dan bent u bij ons op het juiste adres!
Leer de Spaanse Tango Dans: Er bestaat een mogelijkheid om uw Spaanse taal cursus te combineren met het volgen van Salsa of Tango danslessen. U zult versteld staan hoe snel u de taal leert en hoeveel plezier u beleeft met het dansen. Met het volgen van de danslessen naast de cursus maakt u uw studeervakantie aantrekkelijker en plezieriger! Laat de vibes van het Spaans/Latijns-Amerikaans dansen door uw aderen gaan. Als u geïnteresseerd bent in privé lessen Salsa naast de lessen Spaans dan is de intensieve cursus gecombineerd met individuele lessen dansen de juiste keuze voor u. Klik hier voor meer informatie voor alle cursussen.
Fietstour: In samenwerking met het bedrijf Malaga Bike Tour organiseren wij een leuke fiets excursie in Malaga. Deze fietstour is een uitstekende manier om u te oriënteren en om u direct thuis te voelen in de kronkelige straten van het historisch centrum en de lange boulevards van ‘El Parque’. U rijdt door kleine, afgelegen straten en passeert verstopte pleinen die vele toeristen nooit zullen zien. Met de ervaren en vermakelijke gidsen vindt u uw weg door drieduizend jaar oude beschaving en rijdt u ook door de tropische tuinen van EL Parque waar je langs de promenade van het strand de lucht van de zee inademt. Kijk wel uit voor de Spaanse auto’s want die zijn nog niet helemaal gewend aan de fietsers.

Bezoekjes aan locale monumenten/musea/gallerijen

Het Malaga Picasso Museum: Twee keer per maand wordt er een bezoek aan dit museum georganiseerd. Het museum ligt in het centrum en heeft 12 hallen met een permanente tentoonstelling. Het museum heeft 204 schilderijen van Christine en Bernard Picasso’s privé collectie tot hun beschikking. Volgens, Carmen Gimenez, de directeur van het museum, zijn deze stukken een verzameling van de creatieve periode van deze artiest. Ook zijn er stukken vanuit zijn jeugd die hij voor zijn dood heeft gesigneerd. Zeker een bezoekje waard dus.
Archeologisch Museum: Het archeologisch museum is gevestigd in het kasteel/fort ‘La Alcazaba’. Het museum beschikt over archeologische bevindingen uit het Moorse tijdperk. Veel van de bevindingen zijn ontdekt tijdens de restauratie van La Alcazaba. De bevindingen bevatten Romeinse sculpturen en mozaïeken, Arabisch keramiek en andere prehistorische dingen. Een excursie naar het Alcabaza wordt regelmatig geregeld door ons.
Museum van Moderne Kunst en Tradities:  Dit museum is gevestigd in het fantastische meson de la Victoria, een 17e eeuwse herberg. Het museum geeft een beeld van de lokale manier van leven uit de zeventiende eeuw zoals zadelmakerij, smeden en wijnbouw. Er zijn in totaal negentien kamers waar u in staat bent om een korenmolen, oliepers of andere traditionele instrumenten te zien.
Het Malaga Wijn Museum: De muren van het wijnmuseum in Malaga vertonen meer dan tweehonderd verschillende soorten flessen wijn. De wijnen zijn afkomstig van veertien verschillende wijnboeren. Naast wijn biedt het museum ook Sherry, Whiskey en Brandy. Zoals in ieder dorp in Malaga heeft iedere wijnboer zijn eigen cultuur en cuisine. Ook hebben ze een traditionele manier van destilleren van de Moscatel druif om verschillende smaken en attributen te produceren.
Stierenvechten Museum: Één van onze leraren die gespecialiseerd is in stierenvechten neemt u mee naar dit speciale museum en zal u er alles over vertellen. In dit museum vind u verschillende stierenvechtartikelen en informatie over de geschiedenis van het stierenvechten in Malaga en de rest van Spanje. Verder zal u hier ook genieten van de schitterende kleuren van de kleding van de stierenvechter ‘matador’, omringd door foto’s, posters en andere materialen die de traditie in ere houdt.

Excursies van een hele of halve dag

Excursie naar Granada: Op 120 kilometer afstand ligt Granada waar de natuur en architectuur harmonieus geïntegreerd zijn. U kunt hier de rijkelijke schoonheden van exotische Isamitische paleizen, patio’s en prachtige tuinen vinden die oogverblindend zijn. Zeer toepasselijk verklaarde de World Heritage Site het Alhambra, middeleeuws paleis en fort die afstamt uit de Moorse overheersing, als werelderfgoed. Hier komt de naam van de school vandaan en dat is dus zeker een bezoek waard. Een blik werpen op de architectuur is voldoende om te realiseren dat de geschiedenis van de stad een lang verhaal met zich meedraagt.
Excursie naar Córdoba: Iets verder verwijdert van Malaga  (180 kilometer) vind u de magische stad Córdoba van de westerse wereld in de 11e eeuw. Córdoba is niet alleen een gemakkelijke stop in het midden van Andalusië, het is de essentie van Spanje. Romeinse, Joodse, Islamitische en Castiliaanse beschavingen ziet u terug in de straten, monumenten en het collectieve bewustzijn. Córdoba is veel meer dan alleen de grote moskee. Het is een stad die u moet ontdekken. De plekjes, geuren en de smaken zullen u hier betoveren. Een klein pleintje met een sprankelend fonteintje, een open deur die een vredige binnentuin toont of een balkon overwoekerd met bloemen, dat is Córdoba.
Excursie naar Sevilla: Volgens de legende is Sevilla ontdekt door Hercules en de oorsprong ervan is verbonden met de Tartessische beschaving. Door de Romeinen werd de stad Hispalis genoemd en door de Moren Isbiliya. Het is een echte historische stad. Sevilla ligt aan de Guadalquivir, de haven die voor niet al te grote zeeschepen bevaarbaar is tot in de stad. U vindt hier koetsen met paarden, de Flamenco, stierengevechten, gitaar spelende en zingende mannen op de hoek van de straat, romantiek, sinaasappelbomen, een sprankelend nachtleven en meer… Semana Santa, de week voor Pasen, wordt hier groots gevierd en heeft zelf een relatie met de Nederlandse geschiedenis! Onze verse koning Willem-Alexander en koningin Maxima hebben elkaar ontmoet op Semana Santa in Sevilla in april 1999. Twee keer per maand wordt er een excursie georganiseerd naar deze prachtige stad.
Excursie naar Ronda: Ook Ronda is een van de meest indrukwekkende plaatsen in Andalusië. Het is een schitterende historische stad die heel bijzonder gelegen is op een steile rotspartij in een prachtig dal. De stad wordt in tweeën gedeeld door een diepe kloof, ‘El Tajo de Ronda’. De rivier heet ‘Gualdalevín’ waarover drie beroemde bruggen zijn gebouwd; de ‘Puente Romano’, de ‘Puente Viejo’ en de ‘Puente Nuevo’. De ene kant van de stad, de oude Moorse medina, heet simpelweg ‘La Ciudad’ en aan de andere kant ligt de wijk ‘El Mercadillo’. Het is een stad die bezocht moet worden als u zich in Andalusië bevindt en wij bieden excursies naar Ronda aan.