Snelle gids voor het indelen van je vrije tijd in Málaga

Snelle gids voor het indelen van je vrije tijd in Málaga

Spanish Courses for Young Adults IN MALAGA -SPAIN Intensive Spanish Courses in Malaga for adults Spanish Courses in Spain for Students IN MALAGA -SPAIN Learn Spanish discovering local life in Malaga FERIA DE MALAGA Long-term Spanish language Courses flexible Speaking Spanish, Fluency, Interaction
and Immersion in Spanish Language & Culture
[ultimate_spacer height=”20″]

We zijn bevinden ons nu volledig in de zomertijd en in deze post zullen we daarom gaan praten over de overvloed aan recreatieve mogelijkheden te vinden voor het invullen van je vrije tijd in Málaga zelf en de provincie Málaga. Málaga is een stad en provincie waar er genoeg te doen is voor iedereen.

Málaga ligt ten zuiden van het Iberisch schiereiland, omringd door de Middellandse Zee in een bevoorrechte enclave, waar het ideale klimaat dit gebied een rustige en vriendelijk plek maakt.

Het centrum van de stad bied grote culturele verscheidenheid. Er zijn veel verschillende musea te vinden, waaronder het Picasso Museum, het Thyssen Museum, het Centrum voor Hedendaagse Kunst (CAC) en nog vele anderen. Naast musea zijn er ook verschillende indrukwekkende monumenten en historische gebouwen, zoals de kathedraal, het Romeinse theater, de Alcazaba of het kasteel van Gibralfaro.

Op het gebied van de gastronomie in het centrum van Málaga zijn er vele en gevarieerde restaurants en kroegjes, van de meest moderne tot hele klassieke en traditionele, waar u typische gerechten van de streek kunt proberen die ook wel bekend staan als tapas.

Als u naar de haven loopt ontdekt u al snel Pier 1, een winkel- en vrijetijdscentrum waar ook het Centrum Pompidou gelegen is. Hier kunt u wandelen door de haven en een grote variatie van winkels bezoeken.

Een paar meter verder is het strand (playa de la Malagueta) gelegen. Het is dicht bij het centrum en makkelijk te bereiken.

Als we dan een klein beetje afstand nemen van het centrum en richting het oosten gaan, bereiken we de stranden van de wijk Pedregalejo, waar Alhambra Instituto gelegen is. Het is een rustiger gebied met veel stranden en de kust hier is de oudste van de hele stad. In de wijk Pedregalejo zijn ook vele restaurants gevestigd, waarvan de meeste gespecialiseerd zijn in vis en schaal- en schelpdieren. Een echte oude visserswijk.

Als we richting het westen lopen langs de haven af, lopen we recht op het strand af dat bekend staat als “la Misericordia”. Dit is het grootste strand in Málaga qua lengte en ook hier zijn er veel restaurants. Daarnaast is in deze buurt de Collectie van het Russisch Museum in St. Petersburg en het Automobiel Museum van Malaga te vinden. Beide zijn ze gelegen in het historische gebouw van Tabacalera.

Ook zijn er buiten de stad veel opties voor het invullen van je vrije tijd in Málaga. Richting het westelijke deel van de Costa del Sol zijn een aantal grote steden gevestigd. Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Marbella, plaatsen die vaak bezocht willen worden door mensen. De steden zijn makkelijk te bereiken, hebben een goede infrastructuur, een promenade, verschillende stranden, jachthavens, restaurants, winkels, dierentuinen, golfbanen en een variatie accommodaties.

In het oostelijke deel van de Costa del Sol vinden we ook vele mogelijkheden. Hier is het echter wel wat rustiger dan in het westen. Er zijn enclaves zoals Torrox, bekend als het beste klimaat in Europa, en het centrum van Nerja, met de bekende grotten en zijn prachtige stranden.

In het binnenland hebben we aandacht voor drie belangrijke groepen: de Montes de Malaga, natuurpark naast de hoofdstad, Axarquía en Ronda, wat een artistiek en cultureel erfgoed is.

Een speciale vermelding voor het onlangs gerenoveerde en heropende route, genaamd Caminito del Rey. Deze route ligt naast het dorpje El Chorro, dat is gebouwd op de muren van een kloof van ongeveer 100 meter boven een rivier. Een echte sensatie om te zien.

Ook geven we aandacht aan de nabijheid van de steden als Granada, Cordoba en Sevilla, die ook van belang kunnen zijn voor de bezoekers vanwege de historische en culturele erfgoeden te vinden hier.

Kortom, de verscheidenheid en opties voor het invullen van je vrije tijd in Malaga zal u een onvergetelijke ervaring geven en aan uw verwachtingen voldoen.