La Semana Blanca, wat is het?

La Semana Blanca, wat is het?

Zoals je misschien al door had, Spanje is een lang met veel tradities en heilige dagen die gevierd moeten worden. Elke provincie en regio in Spanje heeft zijn eigen tradities en vieringen. Een van de vele in Andalusië is ‘La Semana Blanca’…

[ultimate_spacer height=”20″]

La Semana Blanca

[ultimate_spacer height=”20″]

La Semana Blanca is een traditie alleen gevierd in sommige delen van Andalusië, zoals Málaga. Tijdens deze week zijn de meeste scholen gesloten voor een hele week om de vakantiedagen van de studenten in Andalusië te compenseren met de vakantiedagen van de rest van de studenten in Spanje.

[ultimate_spacer height=”20″]

Compensate?

[ultimate_spacer height=”20″]

Ja, compenseren. Elke provincie of regio in Spanje heeft zijn eigen tradities en feesten waarvoor studenten vrij krijgen om deze feesten zelf ook te kunnen vieren. Een van de bekendste en hoogst gewaarderde feest en traditie in Málaga is de ‘Fería’. Dit feest wordt een week lang gevierd in Augustus, wat betekend dat de scholen sowieso dicht zijn. Omdat ze in Spanje toch iedere student evenveel vrije dagen willen geven besloten ze ‘la Semana Blanca’ te vieren in Málaga.

Maar wat precies vieren we tijdens deze Witte Week? La Semana Blanca vindt plaats in de laatste week van Februari en is soms gecombineerd met de eerste week van Maart. De reden voor deze speciale week van het jaar is omdat de week gecombineerd is met ‘Día de Andalucía’, die elk jaar op 28 Februari valt, een echte historische dag voor Andalusië. Op deze dag herdenken ze het referendum van 1980, waar de onafhankelijkheid van Andalusië bekend werd gemaakt. Dus door deze dag in een hele week te vieren heeft iedere student in Spanje ongeveer een gelijk aantal vakantiedagen in een jaar.

La Semana Blanca
[ultimate_spacer height=”30″]

Wil je graag meer te weten komen of La Semana Blanca en Día de Andalucia? Houd dan onze blog in de gaten. Wij posten deze week meer hierover!