Lorenzo Molina

Het leren van het sprekenvan Spaans kan misschien wel het beste zijn wat je kunt doen om je leven te verbeteren. Je moet gemotiveerd zijn, en je moet er veel tijd en moeite in stoppen om het te laten slagen.

teachers_lorenzo_400x380

“Hallo, mijn naam is Lorenzo Molina en ik ben docent en Director of Studies op Alhambra Instituto. Ik heb een diploma in Psychologie van de Universiteit in Granadaa. Mijn passie voor het onderwijzen van studenten begon al 30 jaar geleden. Ik heb Spaanse les gegeven over de hele wereld. Et is lonend en bijzonder werk. In het begin was deze baan bedoelt voor een korte periode, maar ik had het hier zo naar mijn zin dat ik heb besloten om hier te blijven werken”.

Als de Director of Studies coördineert Lorenzo werk van de andere leraren van de school. Hij zorgt voor de sociale en culturele activiteiten voor studenten van de school, wat ook een van de sterkste punten is van de taalschool. “Elke week na de les organiseren wij een interessant, cultureel of leuk bezoek aan bijvoorbeeld verschillende musea en monumenten, maar ook churros met chocolade eten of beachvolleyballen”. Ook tijdens het weekend zorgt Lorenzo voor een programma; excursies naar de grote steden in Andalusië en dit mag ook zeker niet ontbreken voor studenten.

“Een van mijn passies is koken. Daarom organiseer ik de kooklessen op onze school. Samen met de studenten maken wij de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken klaar, zoals paella en gazpacho”.

“Als jij Spaans wilt leren op een snelle, maar moderne en leuke manier, wil jij Malaga leren kennen en ook de omgeving en nog eens de beste paella in heel Spanje proeven (of samen met mij maken!) komt dan naar Alhambra Instituto”, zegt Lorenzo.