María José Barriocanal

teachers_mariajose_400x380-400x380

“Hallo, mijn naam is María José. Ik ben afgestudeerd in Engelse Filologie. Ik werk al zeven jaar bij Alhambra Instituto en hiervoor heb ik als een Spaanse docent in Londen gewerkt. Ik geef les op alle niveaus en ik houd van het contact met de studenten. Wij leren namelijk ook van hen! En daar wil ik de studenten voor bedanken. Hierdoor weet ik veel van anderen culturen”.

María José ligt het onderwijzen zeer goed. Zij vindt het interessant om steeds nieuwe studenten te ontmoeten. Tevens probeert zij ook nieuwe lesmethodes te vinden en anderen manieren om de Spaanse taal bij te brengen, zoals met de werkwoorden estar en ser. “Dit is lastig voor studenten, maar ik heb een manier gevonden om het zo duidelijk mogelijk uit te leggen”.

Geinteresseerde studenten komen met vragen naar María José over dingen die niet te leren zijn uit een reisgids. “Ik praat graag over mijn cultuur, tradities, de keuken en het maken van reisjes naar de het centrum van Malaga, de leuke straatjes, typische bars, centrale markt etc.”. María José houdt van lezen, reizen en alle soorten muziek.