Málaga: Hoe kom je van het vliegveld naar het centrum?

Málaga: Hoe kom je van het vliegveld naar het centrum?

Wanneer je besloten hebt een ticket te boeken naar Málaga, kan de opwinding beginnen! Wat wil je allemaal zien? Waar kun je verblijven? Wat zijn de beste restaurants? Welke plekken kan ik niet missen? Laat de voorpret vast beginnen door dit op te zoeken, pak je spullen en dan hoef je alleen nog maar te wachten tot het eindelijk zo ver is dat het vliegtuig vertrekt naar het zonnige Málaga. Maar wanneer je dan eindelijk op het vliegveld van Málaga bent, hoe kom je dan in het centrum?

[ultimate_spacer height=”20″]

Wij hebben een paar mogelijkheden voor je op een rijtje gezet...


[ultimate_spacer height=”40″]

Bus

Van het vliegveld naar het centrum van Málaga
[ultimate_spacer height=”35″]

Er gaat een bus, lijn A, naar het vliegveld van Málaga en terug naar het centrum. Deze bus heeft slechts 9 tussenstops en doet er in totaal 20 tot 25 minuten over. De eerste bus van het vliegveld naar het centrum vertrekt om 7:00 en de laatste gaat om 00:00. De bussen van het centrum naar het vliegveld beginnen iets eerder, namelijk om 6:25 en gaan ook iets later door, met de laatste bus om 23:30. De bussen van lijn A vertrekken ieder half uur.

[ultimate_spacer height=”35″]

Een buskaartje naar het vliegveld of het centrum van de stad kost slechts drie euro. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor de baggage die je meeneemt in de bus. Hiervoor hebben ze zelfs speciale rekken. Als je meer informatie wilt over deze bus naar het vliegveld of over alle andere mogelijkheden die je hebt met het openbaar vervoer in Málaga raden wij je aan deze site te bezoeken.


[ultimate_spacer height=”40″]

Trein

Treinstation Malaga Centro Alameda kan je makkelijk van het vliegveld naar het centrum brengen.
[ultimate_spacer height=”35″ height_on_tabs=”” height_on_tabs_portrait=”” height_on_mob_landscape=”” height_on_mob=””]

De trein wordt steeds vaker gebruikt als vervoersmiddel van en naar het vliegveld, zeker in Málaga. Wanneer je het vliegveld verlaat kun je het treinstation eigenlijk niet om het treinstation heen. Het station ligt namelijk recht tegenover de ruimte waar je uit komt als je het vliegveld verlaat. Een reisje met de trein duurt ongeveer 12 minuten en een enkeltje kost maar 1,80 euro. Je kunt een kaartje kopen bij de kaartjesautomaat op het station zelf. Hier is er ook de mogelijkheid om de taal van de automaat te veranderen in bijvoorbeeld engels om het kopen van een kaartje makkelijker te maken.

[ultimate_spacer height=”20″]

Zorg er wel voor dat je het treinkaartje goed bewaard tot het moment dat je het treinstation echt uit bent, want je moet ook nog uitchecken voordat je het station verlaat!

Neem de trein naar Malaga Centro Alameda om naar het centrum van Málaga te gaan. Bij de laatste stop in deze trein stap je uit, Malaga Centro Alameda. De trein vertrekt om de 20 minuten, waarvan de eerste trein vertrekt om 6:44 en de laatste om 0:54. Malaga Centro Alameda treinstation ligt niet in het midden van het centrum. Je moet een klein stukje lopen, reken op ongeveer 5 tot 10 minuten.


[ultimate_spacer height=”40″]

Taxi

Om van het vliegveld naar het centrum van Málaga te komen kun je een taxi pakken.
[ultimate_spacer height=”35″]

Als je niet graag met het openbaar vervoer gaat, heb je ook nog de mogelijkheid een taxi te nemen. Het vliegveld in Málaga heeft een speciale taxi staan-plaats waar verschillende taxi chauffeurs aan het wachten zijn je naar je eindbestemming te brengen. Alle taxi prijzen zijn aangevoerd door “Tariff” en deze kun je ook precies vinden op het vliegveld zelf, bij de taxi staan-plaats.

[ultimate_spacer height=”20″]

De prijs voor een taxi is een beetje afhankelijk van de dag en tijd dat je reist, maar een normaal tarief voor een taxi van het vliegveld naar het centrum van Málaga kost ongeveer 20 euro. De reis zal ongeveer 20 minuten duren. Houd er wel rekening mee dat taxi chauffeurs extra kosten kunnen rekenen voor eventuele koffers.


[ultimate_spacer height=”40″]

Hoe ga je van het centrum van Málaga naar Alhambra Instituto?


De makkelijkste manier om van het centrum naar Alhambra Instituto te gaan is met de bus. Verlaat de bus bij de bushalte Avda. Juan Sebastian Elcano (Los Galanes). Deze bushalte bevindt zich bijna recht voor de school, dus je hoeft niet lang te zoeken waar je moet zijn. De bussen 3 en 11 kunnen je naar onze school brengen. Deze vertrekken om de 6 minuten vanaf Paseo del Parque. De busrit duurt ongeveer 15 minuten en een enkeltje kost 1,30 euro. Als je in Málaga blijft voor een langere periode en je overweegt een cursus bij ons te volgen (of je hebt er al een geboekt) kun je een speciale buskaart aanschaffen waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van de bus door heel Málaga. Handig én het scheelt je ook nog heel veel geld. Voor meer informatie over een maandkaart voor de bus kun je contact opnemen met het EMT kantoor.


[ultimate_spacer height=”20″]

Nu je ook deze informatie hebt gelezen hoef je je geen zorgen meer te maken hoe je makkelijk, goedkoop en snel in het centrum van Málaga kunt komen. Ga zitten, ontspan en geniet van de vlucht. Wij hopen je snel te ontmoeten!