Reisgids voor Sevilla

Reisgids voor Sevilla

Ontdek het charmante Sevilla...

Reis naar Sevilla

Sevilla, de charmante stad in Andalucië met een rijke geschiedenis en prachtige monumenten. Binnen no time zul je jezelf zien wandelen door de betoverende en smalle straten van “Barrio Santa Cruz” met vele witgekalkte huizen. Je zult ervan opkijken hoeveel sinaasappelbomen er in de stad te vinden zijn. Daarnaast zullen de verborgen steegjes je laten verdwalen en verbazen. Sevilla is een betoverende stad met een duidelijk centrum die je de mogelijkheid geeft veel te zien in een korte periode. Dus wat moet je gezien hebben na je bezoek in Sevilla? Wij geven wat tips voor je reisje naar Sevilla…

[ultimate_spacer height=”20″]

What cannot be missed?

[ultimate_spacer height=”20″]

Real Alcázar de Sevilla

Real Alcázar de Sevilla
[ultimate_spacer height=”20″]

Het Real Alcázar de Sevilla is het Koninklijk Paleis van Sevilla. Het is gebouwd in 1364 voor Koning Pedro I. Wist je dat de zolderverdieping van het paleis nog steeds gebruikt wordt door de Koninklijke Familie? Dat is al één reden om een bezoekje te brengen aan het paleis, maar er zijn nog veel meer redenen!

Het paleis is gebouwd in de Mudejar en Gotische stijl. Het is een magnifiek complex met verschillende patios, hallen en buitengewoon mooie tuinen verspreid over een enorme oppervlakte. De tuinen zijn verdeeld in een aantal kleinere tuinen die ieder zijn eigen naam, planten en bloemen heeft. Je kunt het paleis vinden op Plaza del Triunfo en via Puerta del León ga je naar binnen. Puerta del León is een waanzinnige poort. Wanneer je binnen bent kom je meteen op Patio de las Doncellas, de belangrijkste binnenplaats van het paleis. Vanaf hier kun je verschillende andere hallen en patios bezoeken (ja er zijn er nog veel en veel meer). Waar wacht je nog op? Voel je even als een koning of koningin in het Koninklijk Paleis!

Plaza de España

Plaza de la España in Sevilla
[ultimate_spacer height=”20″]

Wanneer je door het mooie Maria Luisa Park loopt kom je uit op het nog mooiere plein Plaza de España. Het gebouw op het plein heeft een speciale architectonische vorm, namelijk een halve maan. Oorspronkelijk is het gebouwd als centraal bureau voor de Wereldbeurs die gehouden werd in 1929 in Sevilla. Op dit moment zijn er verschillende overheidskantoren gevestigd in het gebouw. 

Het gebouw is gebouwd in de stijl van de Renaissance met rode stenen en veel azulejos. Azulejos zijn geschilderde keramische tegeltjes die je veel ziet in Sevilla en Spanje. Het plein is omgeven door een kanaal, versierde bruggen en een grote promenade. Aan beide uiteindes van het gebouw is een hoge toren te vinden. Het centrum van het plein wordt versierd door een fontein. Je zult versteld staan hoe mooi het is!

La Giralda

La Giralda in Sevilla
[ultimate_spacer height=”20″]

Deze beroemde en hoge toren van maar liefst 103 meter hoog kan niet gemist worden wanneer je Sevilla bezoektLa Giralda is erkent als Wereld Erfgoed door UNESCO en draagt een rijke geschiedenis met zich mee. Oorsprokelijk was La Giralda een grote moskee, maar na een hevige aardbeving in 1356 is bijna alles verwoest op echter twee dingen na; Patio de los Naranjos en het Minaret. Het Minaret is toen La Giralda geworden en in plaats van de moskee weer op te bouwen hebben ze de Kathedraal van Sevilla gebouwd. Als je in de Kathedraal bent kun je naar La Giralda toe. Een heftige klim naar boven (de spierpijn de volgende dag is het zeker weten waard!) zal je een overweldigend panoramisch uitzicht geeft over heel Sevilla. Kun jij alle must-sees vinden?

De naam, ‘La Giralda’, is niet zomaar gekozen. De toren vertegenwoordigt “hoop” en dat wordt uitgebeeld door een beeld op de top van de toren van een vrouw met een schild in haar rechterhand en een palmtak in haar linkerhand. “Girar” betekend “draaien” in het Spaans. Het bovenstuk van La Giralda staat ook wel bekend als “Giraldillo”, wat betekent: “zij die draait”. 

Catedral de Santa María de la Sede

De Kathedraal van Sevilla
[ultimate_spacer height=”20″]

De Kathedraal van Sevilla is geen normale kathedraal. Het is de grootste en hoogste kathedraal van Spanje, het grootste Gotisch gebouw in de wereld en de derde grootste kerk ter de wereld! De kathedraal is gebouwd in de 15e eeuw en is prachtig van zowel buiten als binnen, met verschillende kappelen en glas-in-lood ramen. 

In de belangrijkste kapel van de Kathedraal kun je de bekende gouden “Retablo Mayor” vinden. Het altaarstuk bevat afbeeldingen van scenes uit het Oude Testament en het leven van heiligen. Een ander beroemd stuk dat je kunt vinden in de Kathedraal van Sevilla is de graftombe van Christopher Columbus. De laatste must-see van de Kathedraal is de “Patio de los Naranjos”, de binnenplaats van de sinaasappelbomen.

Wat kun je eten in Sevilla?

[ultimate_spacer height=”10″]

Zoals iedere plaats heeft ook Sevilla haar eigen lokale specialiteiten die je echt moet proberen! Een vlees-liefhebber zal zijn hart (en neus) hier goed ophalen want ze zijn hier gek op vlees…

Carrillada de Cerdo

Dit gerecht staat op de menukaart van bijna elk restaurantje en tapas-barretje in Sevilla. Carrillada de Cerdo is varkensvlees klaar gemaakt in wijn, wortel en knoflook. Het heeft een sterke maar overheerlijke smaak. Zeker de moeite waard!

[ultimate_spacer height=”10″]

Espinacas con Garbanzos

Speciaal voor de vegetariërs onder ons! Dit gerecht is een combinatie van spinazie en erwten geserveerd met een “picatoste“. Een picatoste is een grote huisgemaakte crouton. 

[ultimate_spacer height=”10″]

Serranito de Lomo

Nog een keer, varkensvlees! Deze keer in combinatie met een broodje. Het broodje met varkensvlees wordt bedekt met wat Serrano ham (wat ook een grote specialiteit van Sevilla is) en gegrilde groene paprika. In sommige gevallen zit er ook nog ei, tomaat en alioli op het broodje om de smaak nog beter te maken. Heb je nu ondertussen genoeg van al dat varkensvlees? Probeer dan de versie met kip!

[ultimate_spacer height=”10″]

Torrijas

De lijst is natuurlijk niet compleet zonder iets zoets! De specialiteit van Sevilla zijn de Torrijas. Voor Torrijas te maken wordt eerst wat brood in losgeklopte eieren geweekt. Daarna wordt het brood gefrituurt en gegarneerd met suiker, honing of melk. Dit gerecht is vooral populair tijdens de Semana Santa. Ook kun je het in de meeste restaurants eten als nagerechtje met ijs… Heerlijk!

Eten uit Sevilla

Dit is bij lange na niet alle informatie die er te vinden is over Sevilla. Er zijn nog heel veel meer prachtige plekken die je moet bezoeken, maar dit overzichtje helpt je alvast een start te maken. Heb jij Sevilla al ooit bezocht en heb je nog tips voor andere lezers? Deel ze en help andere hun reis nog mooier te maken dan dat hij waarschijnlijk al wordt! 

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,print,mail” style=”icon” template=”metro”]