Spaanse Cursus voor Leraren

Opfrissings Cursus Spaans voor Leraren in Malaga, Spanje 

De Spaanse Cursus voor Leraren is gemaakt voor buitenlandse leraren die graag hun bekwaamheid in het lesgeven van de taal willen verbeteren, nieuwe methodologieën willen ontdekken en meer leren over de Spaanse cultuur. Deze cursus zal u op professioneel gebied verbeteren door uw eigen lerarenervaring te ontdekken en nieuwe ideeën te ontwikkelen. U zal een grote variatie van onderwijsactiviteiten mee naar huis nemen die u precies kunt aanpassen aan uw klas en uw stijl. Deze cursus is ook heel geschikt voor studenten die aan het leren zijn voor Spaanse leraar of lerares.

Aan het einde van deze cursus heeft u: 

 • Nieuwe onderwijsmethoden en ideeën geleerd en geanalyzeerd.
 • Een inzage gekregen in de Spaanse cultuur en de veranderingen in de taal.
 • De mogelijkheid gekregen uw eigen taalvaardigheden te verbeteren
 • Nieuwe technieken, strategieën en activiteiten geleerd voor het lesgeven in de Spaanse taal.
 • Andere leraren kunnen observeren die werken bij Alhambra Instituto Spaanse School.
 • De mogelijkheid gehad om met andere leraren ideeën en ervaringen te delen.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die niet Spaans als moedertaal hebben en graag meer ervaring op doen in het lesgeven van de Spaanse taal. 

Toelatingseisen:

 • a) Kennis van de Spaanse taal, minimaal B1 niveau.
 • b) Normaal niveau van computerkennis.
 • c) U moet een leraar zijn of worden (Basisschool, middelbare school, vrijwilliger, volwassene, speciale behoeften) of student pedagogiek of filosofie zijn.

Deze “Spaanse Cursus voor Leraren” is ontworpen voor leraren die Spaans niet als moedertaal hebben en Spaanse les geven aan studenten. De cursus is bedoeld nieuwe manieren van lesgeven te introduceren en tegelijkertijd uw Spaanse taalvaardigheden op te frissen. De cursus bestaat uit veel nieuwe ideeën wat de leraren aan denken zal zetten over hun klassen en hoe ze studenten het beste kunnen motiveren. Naast dit geeft het ze ook de mogelijkheid hun ervaringen in een klaslokaal te delen met andere collega´s over de hele wereld.

The Spaanse Cursus voor Leraren bestaat uit 5 dagelijkse lessen verdeeld in 2 modules:

a) Het opfrissen van de Spaanse taal van 9:00 tot 11:00

b) De introductie van nieuwe technologieën en methodes in het klaslokaal, van 11:20 tot 14:00.

Bij Alhambra Instituto focussen we op de manier waarop leraren de Spaanse taal het beste over kunnen brengen op de studenten in het klaslokaal op zo’n manier dat er tijdens de les ook echt Spaans gesproken kan worden. Hierbij proberen we echte gebeurtenissen te betrekken.

Wij focussen op de communicatieve aanpak en hebben verschillende methodes om uw onderwijsvaardigheden te verbeteren.

Tijdens de cursus doelen wij erop deelnemers een methodologie te leren die perfect is voor alle leraren Spaans en die iedere leraar kan aanpassen aan zijn of haar klas. Het is een hele praktische cursus waarbij creatieve ideeën en kennis van de taal worden mee gegeven. Deelnemers krijgen up-to-date training in de huidige communicatieve Spaanse leertechnieken en -materialen. Iedereen zal de cursus afsluiten met veel nieuwe ideeën en gedachtes die meteen kunnen worden gebruikt in hun eigen situaties tijdens het lesgeven.

Technologieën toegepast in het klaslokaal: Deelnemers zullen kennis maken met dingen zoals blogs, social bookmarking, asynchrone tekst en audio gesprekken, multimedia-sharing sites en video podcasts. Deelnemers zullen leren hoe deze tools geïntegreerd kunnen worden in een les. Er wordt ook verwacht van de deelnemers dat ze een compleet lesplan kunnen leveren dat mininmaal vier van de vele gepresenteerde lestools bevat.

Doelen: Tijdens deze cursus zullen deelnemers de volgende vaardigheden en strategieën leren:

 • Begrijpen hoe internet tools de Spaanse lessen kunnen ondersteunen.
 • Gebruik maken van technologie om de communicatieve vaardigheden te verbeteren zoals luisteren, spreken en schrijven.
 • Presentatie tools gebruiken: Powerpoint, Captivate, Smart Notebook, Google Docs.
 • Video Tools: camera en smart phones
 • Gebruik maken van multimedia: videos, podcasts, blogging, media sharing, quizzes.
 • Community Tools: van  wikis tot sociale netwerken, deze reeks van tools maakt het mogelijk leraren en studenten te communiceren met elkaar, samen te werken en werk te delen.
 • Bezighouden met andere leergemeenschappen op een lokaal en internationaal niveau.
 • Gebruik technologie om de student andere culturen te laten ontdekken en die te vergelijken.
 • Identificeren van bronnen om connecties te bouwen met andere onderwerp-gebieden.
 • Zorgen dat de studenten het internet veilig en verantwoordelijk gebruiken.

Technologie is een goede tool voor het lesgeven van een taal

Soms lijken de technologische middelen die taaldocenten op dit moment tot hun beschikking hebben meer op een vliegend tapijt of een toverstaf, die in staat zijn het onderwijs te transformeren op een manier die tien jaar geleden ondenkbaar was. Maar de technologie is slechts een hulpmiddel: de deskundige leraar, zoals de vakman, gebruikt het gereedschap om een belangrijk doel te bereiken. Tegelijkertijd, als we kijken naar ons eigen gebruik van de technologie, moeten we ons concentreren op onze studenten en hun behoefte aan technologie effectief gebruiken. Technologie, met name het internet, kan de toegang tot bronnen van de taal die gewoon niet beschikbaar zijn toch verstrekken. Door de technologie op zinvolle wijze te integreren, moeten we ze ondersteunen bij de ontwikkeling van twee essentiële instrumenten: vaardigheid in het gebruik van een andere taal en de mogelijkheid om veeleisende en effectief gebruik te maken van technologische hulpmiddelen.

Deze cursus is slechts 3 keer per jaar beschikbaar. Data: 5 Maart – 9 Juli en 15 Oktober.

Opfrissingscursus Spaans voor Leraren book_now
Spaans Cursus 
Opfrissingscursus voor Leraren Spaans (ELE)
Uren per week:
25 x 55 Min.
Begint 5 Maart, 9 Juli en 15 Oktober
Nº Studenten
4 – 10 Studenten *
Niveaus
B1-B2-C1-C2
Rooster ochtend of middag
Stad
Malaga
Duur van de cursus 2 weken
Prijs
2 weken: 525 € (alleen eerste week 300 €)
book_now