Lees en leer Spaans met Spaanse boeken!

Lees en leer Spaans met Spaanse boeken!

[ultimate_spacer height=”20″]
Spaanse boeken om Spaans te leren

Weet jij al hoe je jezelf moet presenteren? En heb je al geprobeerd Spaanse films te kijken en Spaanse liedjes te zingen? Dan wordt het nu tijd voor iets nieuws! Wat dacht je van lezen? Het lezen van Spaanse boeken is de perfecte manier je Spaans snel te verbeteren. Het kan een beetje uitdagend en lastig zijn in het begin, maar met onze tips en aanbevelingen zul je genieten van alle Spaanse verhalen!

Waarom moet je Spaanse boeken lezen?

Wanneer je Spaanse boeken leest leer je de Spaanse taal onbewust. De manier waarop de zinnen opgebouwd zijn zal je op een gegeven moment herkennen en je zult merken dat je het zelf ook gaat gebruiken, juist doordat je het zovaak hebt gezien! Daarnaast zal je woordenschat ook met sprongen vooruit gaan!

Het is misschien een goed idee een woordenboek bij je te hebben terwijl je Spaanse boeken leest. Alhoewel dit niet betekend dat je elk woord dat je niet kent je op moet zoeken. Probeer eerst door te lezen en de betekenis van het woord te raden. Kom je er nog niet uit? Zoek dan het woord op in het woordenboek.

Hoe meer je oefent en hoe meer woorden je leert, hoe makkelijker en leuker het wordt. Geef niet te snel op! Elke dag zul je zien dat je verbetert. 

Spaanse boeken die wij je aanbevelen

Er zijn veel goede Spaanse boeken, maar je moet goed kijken naar je niveau voordat je er een kiest. Eens kijken wat wij je aanbevelen?

Beginners

[ultimate_spacer height=”10″]
El secreto de la arboleda is een van de Spaanse boeken die aan te bevelen zijn
[ultimate_spacer height=”20″]

El Secreto de la Arboleda

Dit is een perfect boek voor beginners, omdat het eigenlijk een boek is voor Spaanse kinderen. Het boek vertelt het verhaal van Frenesto Gil Abad. Op een dag gaat hij met Marijuli wandelen in het bos. Daar ontmoeten ze op mysterieuze wijze een fee die in een van de bomen leeft. Samen met de fee gaan Frenesto en Marijuli op avontuur!

El pirata Garrapata is een van de Spaanse boeken die helpen je Spaans te verbeteren
[ultimate_spacer height=”20″]

El Pirata Garrapata

Dit boek heeft zeker geen gebrek aan humor! Pirata Garrapata kruist de zeven zeeën en de vijf continenten. Ga jij deze avonturen met hem aan?

Gemiddeld

Voor de leerling met een gemiddeld niveau raden wij de Spaans boeken van Carlos Ruíz Zafon of de Spaanse boeken van Eduardo Mendoza aan. Beide schrijvers gebruiken een relatief gemakkelijke taal, hebben een fijne schrijfstijl en interessante verhalen die je zullen boeien van begin tot eind. Laat me je wat meer vertellen over de boeken van Carlos Ruíz Zafon. Zijn meest bekende boekenserie heet ‘El cementerio de los libros olvidados’. Deze serie bestaat uit vier boeken, maar slechts drie zijn er pas gepubliceerd. De volgende boeken horen bij de serie:

Spaanse boeken
[ultimate_spacer height=”20″]

La sombra del viento

Dit verhaal speelt zich af in Barcelona en gaat over een jonge jongen genaamd Daniel Sempere. Net na de oorlog neemt Daniel’s vader Daniel mee naar het geheime kerkhof van de vergeten boeken, waar veel vergeten titels opgebergd zijn. Iedereen die er voor het eerst komt mag een boek meenemen en voor altijd bewaren. Daniel koos het boek “La sombre del viento”, geschreven door Julián Carax. Wanneer hij begint te lezen ontdekt hij wat onverwachte dingen… Spannend niet waar? Lees de eerste paar bladzijdes van La sombra del viento om te zien of je het leuk vind!

Lees Spaanse boeken om je Spaans te verbeteren
[ultimate_spacer height=”20″]

El juego del ángel

Dit boek gaat over David Martín, een jonge man die werkt als schrijver van sensationele romans. Op een dag ontvangt David een brief van een Franse redacteur, Andreas Corelli, die hem een geweldig aanbod biedt. Hij vraagt David een boek te schrijven dat nog niet bestaat en de kracht heeft de harten en gedachten van mensen te veranderen. In ruil daarvoor krijgt hij een fortuin. Natuurlijk neemt David dit aanbod aan maar zodra hij begint te werken aan het boek realiseert hij zich dat er iets aan de hand is in zijn huis en met het boek…

Spaanse boeken van Carlos Ruiz Zafón
[ultimate_spacer height=”20″]

El prisionero del cielo

Daniel Sempere woont samen met zijn vrouw en zoon boven de boekenwinkel van de familie. Op een dag komt er een mysterieuze man en vraagt naar een zeldzaam kopie van het boek “El Conde de Montecristo” dat achter de toonbank staat. Het verrassende is echter dat hij dit boek niet voor zichzelf koopt. Na het kopen van het boek schrijft hij iets op de eerste pagina voor de man ‘Fermin’. Wanneer Fermin in de boekenwinkel komt begint het mysterie…

 

Gevorderd

[ultimate_spacer height=”20″]
El tiempo entre costuras is een van de Spaanse boeken
[ultimate_spacer height=”30″]

El tiempo entre costuras

Sira, een Spaanse vrouw, reist naar de Tanger om een man te volgen die ze eigenlijk niet echt kent. De politieke en sociale situatie is op dit moment niet goed in Spanje. Het is een romantisch verhaal met harde momenten, politieke gebeurtenissen en liefde. Moeilijk, maar echt de moeite waard als je het niveau hebt. 

Waar wacht je nog op? Ga lezen!

[easy-social-share buttons=”facebook,twitter,google,pinterest,print,mail” style=”icon” template=”round”]