Top 12 tips om Spaans te leren!

Top 12 tips om Spaans te leren!

Tips om Spaans te leren als tweede taal bij Alhambra Instituto

Studeren in het buitenland, in Spanje of Latijns-Amerika bijvoorbeeld, is een van de meest waardevolste dingen die je kunt doen. Vraag aan iemand in je omgeving – een student, een familielid, een zakenman of een leraar – of hij of zij ervaring heeft met studeren in het buitenland en of dat op een of andere manier invloed heeft gehad op zijn of haar leven. Het maakt niet uit hoe lang ze gestudeerd hebben in het buitenland, het heeft zeker invloed gehad. Maar hoe zorg je ervoor dat je ervaring in het buitenland zo leuk en geslaagd mogelijk is?

Vraag je eerst af in welk land je graag wilt studeren. Een groot deel van je besluit om Spaans te leren in het buitenland zal te maken hebben met de culturele en sociale ervaringen die je gaat hebben op de bestemming. Studeren in Spanje (in Europa) is namelijk heel anders dan studeren in Mexico of Venezuela bijvoorbeeld. Voor het kiezen van een school voor je ervaring in het buitenland gaat niet alleen over de school kiezen die het hoogste in de ranglijst staat. Het gaat meer over je persoonlijke interesses en voorkeuren zodat de keuze die je maakt de goede is. Alhambra Instituto biedt alles voor succesvol Spaans te leren. 

“Wat is de beste manier om Spaans te leren?”

Veel studenten en leraren hebben deze vraag gesteld, en de antwoorden verschillen voor iedereen. Wij hebben een paar tips voor Spaans te leren voor je op een rijtje gezet. Ze zijn gebaseerd op de ervaring van studenten die Spaans leerden of leren. Wij hopen dat deze je tips zullen helpen om Spaans te leren als tweede taal!

 

 1. Je moet het willen. Ten eerste moet je het echt willen. Als je niet geinteresseerd bent om Spaans te leren zal geen een klas noch een boek je helpen. Je moet geinteresseerd zijn, redenen hebben om te studeren zodat je het niet vermijdt of uitstelt. Als je begint Spaans te leren leer je niet alleen de taal maar maak je ook snel vrienden. Je kunt samen naar een restaurant gaan en proberen alles in het Spaans te bestellen, aantekeningen uitwisselen, samen naar de film gaan en ervaringen delen.
 2. Bepaal je motivatie. Nu je weet dat je het wil moet je je motivatie bepalen. Vraag jezelf “Waarom wil ik Spaans leren spreken? Waarom wil ik mijn Spaanse taalvaardigheden verbeteren?” Sommige willen bijvoorbeeld Spaans leren spreken voor een betere baan in de toekomst, andere voor school of universiteit. Er zijn ook mensen die het gewoon leuk vinden voor tijdens vakanties of het kunnen volgen van films of vrienden kunnen maken met Spaanse of Latijns-Amerikaanse buren. Iedereen is anders en dus de motivatie om Spaans te leren verschilt bij iedereen.
 3. Stel doelen. Wanneer je je motivatie hebt bepaalt kun je doelen stellen om Spaans te leren. Doelen zullen je helpen te herinneren aan de gebieden waar je aan wilt werken en zullen je je vooruitgang laten zien. Interesseer je in je eigen doelen: als je niet geinteresseerd bent in Spaans te leren als tweede taal is de kans groot dat je de taal niet gaat leren.
 4. Ben niet bang om fouten te maken. Fouten maken is belangrijk voor het leerproces; We maken fouten, we leren ervan en dan verbeteren we. Probeer het gewoon, ook al ben je er niet zeker van. Je zult versteld staan van jezelf! En ook al zit je soms fout, dan weet je het in ieder geval voor de volgende keer en heb je weer wat geleerd die dag. Verwacht niet dat je al vanaf dag 1 perfect Spaans kunt spreken! Het heeft tijd en oefening nodig, en daar hoort fouten maken bij.
 5. Werk aan de ontwikkeling van een gevoel voor Spaans. Onthoud dat een taal vooral spreken is. JE moet proberen een gevoel ervoor te krijgen. Een gemakkelijke en ook leuke manier om dit te doen is bijvoorbeeld te luisteren naar Spaanse muziek of een Spaanse films te kijken. Door dat te doen zul je begrijpen waarom sommige woorden gebruikt worden boven andere. Spaans zal een gewoonte worden, en beetje bij beetje zal je je weg vinden in het gebruiken van de taal.
 6. Oefen, oefen, oefen.  De sleutel tot succes is door heel veel te oefenen. Concentreer je niet op slechts één onderdeel van de taal. Zorg ervoor dat je alles oefent: grammatica, uitspraak, woordenschat… De beste manieren om te oefenen zijn:
  • Praat met zoveel mogelijk Spanjaarden
  • Schrijf, schrijf, schrijf! Emails, brieven, houd een dagboek bij.
  • Telefoneer om je Spaans te oefenen
 7. Heb plezier. Plezier hebben tijdens het leren helpt je sneller Spaans te leren. Maak bijvoorbeeld Spaanse puzzels of speel Spaanse spelletjes. Zelfs de makkelijkste helpen. Stripboeken of tijdschriften zijn ook een leuke en goede oefening. De plaatjes maken het lezen makkelijker.
 8. Bouw vriendschappen met Spanjaarden en Latijn-Amerikaanse. Als je vriendschappen opbouwt met Spanjaarden zal het heel waardevol zijn Spaans te leren. Je zult dan in situaties komen waar je wel Spaans moet spreken en omdat het je vrienden zijn ga je leuke dingen doen met ze waarbij je sneller Spaans gaat spreken. Door Spaans te leren zul je dus minder stress hebben tijdens zulke situaties. Wat ook nog makkelijk is, is dat de Spanjaarden je kunnen helpen met vragen die je hebt over de taal, culture of de stad.
 9. Vind een goede taalschool. Een Spaanse taalschool met leraren die hoogopgeleid zijn en Spaans als moedertaal hebben is een hele stap in de goede richting. Een leraar kan je helpen doelen te stellen in een bepaalde tijd. En denk eraan dat het leren van een taal constante oefening nodig heeft. Als je het niet gebruikt zal je het waarschijnlijk verliezen en vergeten. Een taal is niet iets dat je kan leren en dan even laten liggen. Een andere taal spreken helpt ook bij het begrijpen van de wereld, de culturen en dingen te zien vanuit andere perspectieven.
 10. Wat is beter – een kleine of een grote school? Om eerlijk te zijn, onze school – Alhambra Instituto –  is een middelgrote school en wij denken dat dit het beste is. Hoewel dit natuurlijk afhankelijk is van jouw eigen voorkeuren.
 11. Alhambra Instituto bied een wijde variatie aan cursussen. Wij bieden 16 verschillende cursussen in totaal. Of je nu Spaans voor school, werk of gewoon voor plezier leert, wij hebben de cursus voor jou! Bekijk onze cursussen en als je nog vragen hebt neem dan contact met ons op. Als je ervoor besluit een cursus te volgen bij Alhambra Instituto kies je een school dat aan veel kriteria voldoet voor een hoge kwaliteit taalschool en organizatie. De Spaanse taal is een taal van de toekomst. Leer Spaans in Spanje. Leer Spaans bij Alhambra Instituto. Wij kijken ernaar uit je te ontvangen.
 12. Andere voordelen om Spaans te leren bij Alhambra Instituto: Al vanaf het begin wijden wij ons aan onze studenten, niet alleen om ze de taal te leren maar ook een geweldige ervaring te geven. Bij Alhambra Instituto geloven we in een serieuze aanpak, maar dan gecombineerd met humor en plezier. Dat brengt het beste in iedereen naar boven en worden doelen sneller bereikt. Dat laat onze 32 jaar aan ervaring zeker zien en het belangrijkste, onze school heeft een rustgevende en vriendelijke sfeer waarin je je vertrouwd voelt.

Leer van deze tips, ze zullen je een goede start geven voor Spaans te leren bij Alhambra Instituto of misschien bij een andere school.